Menjijikan! Cara Pemprosesan Bangkai Ayam di China.


Seawal awal hari, seorang pekerja  penunggang bermotosikal yang di upah untuk memulakan operasi rumah ke rumah untuk mengumpul ayam-ayam mati dengan dengan bayaran murah.
Seekor ayam mati kosnya hanya 1 RMB (dollar hong kong) dan akan dijual pada 9 RMB (dollar hong kong) selepas pemprosesan. 


Para pekerja-pekerja yang berpengalaman akan mula membersihkan bulu-bulu ayam dengan persekitaran yang jijik dan air yang kotor dan tercemar denga pelbagai jenis bakteria. Mereka hanya memakai selipar berjalan antara ayam sebelum pemprosesan mewarna ayam tersebut.


Selepas proses pewarnaan ayam-ayam ini akan di bungkus dengan kemas dan di jual sebagai ayam segar dan sedia untuk dijual.


                                            Jom lihat foto-foto berikut : 














0 Komentar untuk "Menjijikan! Cara Pemprosesan Bangkai Ayam di China."

 
Copyright © 2014 Gaban Comel - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info