Bercukur Guna Kapak dan Gunting


NOVGROD - Seorang guru berasal dari Rusia cuba melakukan penjimatan dengan tidak menggunakan pisau cukur, dia pun mencukur janggutnya dengan peralatan kebun.

Alex Karpenko (35), yang mengajar bahasa Inggeris, selalu diajarkan oleh datuknya yang merupakan veteran Perang Dunia II untuk mencukur dengan apapun yang ada.

Karpenko yang berasal dari Nizhny Novgrod, Russia, mulai mencukur dengan menggunakan kapak yang tajam, namun kini dia menggunakan gunting. -

"Pisau cukur merupakan alat yang mahal, barang mahal yang tidak penting. Datuk saya mengatakan bahawa pada masa perang dahulu dia menggunakan apa saja yang ada untuk mencukur," ujarnya seperti dilansir Orange.

"Cara Datuk saya bercukur menggunakan kapak telah menarik minat saya untuk menggunakan kapak dan saya memutuskan untuk melakukan hal yang sama. Walaupun pada saat saya menggunakan kapak pada leher saya, isteri saya merasa sangat ketakutan yang amat sangat pada masa itu," sambungnya.

"Akhirnya saya putuskan untuk menggunakan gunting yang tajam dan tidak menggunakan kapak, mungkin sedikit lebih selamat berbanding kapak," katanya. -
0 Komentar untuk "Bercukur Guna Kapak dan Gunting"

 
Copyright © 2014 Gaban Comel - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info