Betul Ke Tumbuhan Ini Mampu Mengubati AIDS.


Geranium adalah salah satu jenis bunga yang berbentuk kecil dan biasanya tumbuh berkelompok. Bunga ini mempunyai warna ungu, biru, pink, atau putih. Selama ini geraniums diketahui sebagai tanaman yang boleh menghalang gigitan nyamuk. Namun baru-baru ini penyelidik mendapati bahawa ekstrak geraniums dipercayai boleh menyembuhkan AIDS.

Penyelidik dari Jerman mendedahkan bahawa ekstrak tumbuhan geranium boleh menghalang virus HIV mengenai sel manusia. Virus HIV terbahagi menjadi dua jenis, iaitu HIV-1 dan HIV-2.


Kedua virus tersebut bertanggungjawab menyebabkan penyakit AIDS pada manusia. Penyelidik mendedahkan bahawa ekstrak geraniums berpotensi untuk menjadi ubat baru untuk mencegah virus HIV-1. Kajian yang dilakukan di German research Centre for Environmental Health, Munich juga mendapati bahawa ekstrak geranium boleh mencegah virus untuk melakukan replikasi jenis baru dari HIV-1 dan melindungi sel kekebalan tubuh serta sel darah dari jangkitan virus HIV tersebut.

Para penyelidik tersebut juga mendapati jika bunga Geranium mampu melindungi sel darah dan system imuniti tubuh dari jangkitan virus, dengan kata lain, Geranium mampu mencegah penyebaran HIV.Penyelidik telah melakukan beberapa percubaan klinikal untuk mengetahui apakah kesan geraniums selamat untuk digunakan oleh  manusia. Di Jerman, penyelidik juga telah mengluluskan penggunaan ekstrak ini sebagai ubat herba untuk mencegah HIV. Ekstrak geranium cukup menjanjikan untuk digunakan sebagai ubat melawan HIV-1. Selain itu, geranium juga boleh didapatkan dan disimpan dengan mudah.

Ekstrak dari bunga Geranium ini mempunyai fungsi yang berbeza dari semua ubat-ubat anti HIV-1 yang telah digunakan dalam ujian klinikal.


Perkara ini menjadikan bunga Geranium sangat penting digunakan dalam rawatan anti HIV sebagai supplemen. Selain itu penggunaan ektrak geranium dalam rawatan anti HIV sangat menjanjikan kerana hanya memerlukan sumber kuasa sedikit, mudah dikembangkan dan tidak memerlukan proses penyejukan.Berdasarkan data WHO, lebih dari 35 juta orang di dunia terkena virus HIV, kebanyakan adalah HIV-1. Jika tidak  dirawat dengan segera HIV boleh menyebabkan penyakit AIDS yang sangat membahayakan dan boleh membawa maut

Penemuan ini boleh menjadi salah satu sinar terang untuk pembangunan ubat HIV / AIDS di masa depan.
1 Komentar untuk "Betul Ke Tumbuhan Ini Mampu Mengubati AIDS."


Halo semua, Saya Anyah dari Singapura. Saya hanya mahu lulus ini kepada semua orang yang sakit apa-apa penyakit yang penyelesaian untuk semua penyakit adalah Dr Sagbo, saya telah sembuh oleh orang hebat ini Dr Sagbo Diba penyembuh hebat selepas saya telah melalui sakit. Saya tidak pernah tahu saya akan sembuh dari penyakit HIV ini dalam kehidupan saya kerana mereka mengatakan tiada ubat. saya penuh dengan keseronokan dan menggunakan medium ini untuk memaklumkan anda semua untuk menghubungi lelaki ini untuk apa-apa jenis penyakit dan dia bersedia untuk membantu anda menyelesaikan masalah anda. Jika anda berada di sana melalui mana-mana penyakit sila hubungi beliau melalui alamat E-melnya: drsagbo6088 @ gmail.com. saya menyimpan janji saya dengan berkongsi ini
kesaksian, saya membuktikan semua yang mengatakan bahawa tiada penyembuhan yang salah menyebabkan saya baru saja disembuhkan dengan ubat herba Dr Sagbo yang penyembuh hebat, matlamat saya adalah untuk terus berkongsi kesaksian tentang apa yang Tuhan gunakan untuk kamu lakukan dalam hidup saya . anda boleh menghubungi dengan nombor ini dan whatsapp dia di +2347019642881.

 
Copyright © 2014 Gaban Comel - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info